Witte tanden

Inwendige verkleuringen
Iedereen wil graag witte tanden. Er zijn veel verschillende kleuren glazuur, zelfs één gebit kan verschillende tinten wit hebben. Soms zie je ook verkleuringen op/in een tand. Dat kan van alles zijn. Er kunnen op den duur zelfs barsten in het glazuur komen. Hierdoor kunnen kleurstoffen uit voedsel en dranken nog makkelijker in de tand of kies dringen. Soms zit de verkleuringen dieper in het tandglazuur, deze noemen we inwendige verkleuringen. Hier kan een mondhygiëniste vaak niet veel aan doen.

Uitwendige verkleuringen
Verkleuringen die op het tandglazuur zitten, kunnen we vaak goed verwijderen. Deze uitwendige verkleuringen of aanslag, ontstaan vaak door het gebruik van bepaalde voedingsmiddelen (koffie, thee, wijn) of door roken. Kom langs voor een check, dan bespreken we de mogelijkheden!

Bleken
Tanden wit maken met behulp van bleek-behandelingen kan in veel gevallen, maar niet altijd. M2 Mondhygiënisten geeft hierover graag advies. Helaas is het door een wetswijziging niet meer mogelijk om bleek-behandelingen door de mondhygiëniste te laten uitvoeren. De bleek-behandelingen kunnen wel onder begeleiding van uw tandarts uitgevoerd worden.

Zelf bleken kan onveilig zijn. In sommige winkels en vooral via internet zijn diverse bleekproducten te koop. Deze producten zijn niet altijd geschikt. Veel producten werken niet goed of bevatten (te) hoge concentraties peroxide. Ook kunnen de producten zorgen voor irritatie van het tandvlees. Als u uw tanden wilt bleken, doe dit dan altijd onder begeleiding van uw tandarts.

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen of heeft u een vraag?